Jsme největší psychoterapeutickou asociací v ČR

s více než 1500 členy.

Log in

Psychoterapeutický podvečer - Křehká mateřská psychika

  • 23/02/2022
  • 18:00 - 19:30
  • Zoom

Registration

  • Pro všechny členy ČAP - je potřeba být přihlášen(a) do svého profilu.

Registration is closed

Po úspěšném cyklu Sexvečerů navazujeme online semináři, které připravujeme ve spolupráci s organizací úsměv mámy, a které se týkají období těhotenství a mateřství.

Křehká mateřská psychika

Anotace:

Ačkoliv je mateřství vnímáno jako jedno z nejkrásnějších období v životě ženy, pro řadu z nich je z počátku velmi náročné. Ve zvýšené míře se pak u maminek objevují psychické potíže. Veronika seznámí účastníky s poznatky o mateřské psychice, které Úsměv mámy načerpal za dobu své činnosti. Projdeme nejčastější situace, které bývají pro ženy zdrojem stresu a nepohody, a na konkrétních příbězích popíšeme základní psychické potíže, se kterými se ženy na Úsměv mámy obracejí. Příspěvek by měl přinést názorný vhled do prožívání žen, které trápí psychika v souvislosti s mateřstvím, a v ideálním případě rozpoutat diskuzi o možnostech, které mohou téma posunout dál.


Přednášející:

Ing. Veronika Kubrichtová – zakladatelka a předsedkyně organizace Úsměv mámy, která podporuje ženy s psychickými potížemi v mateřství

Veronika Kubrichtová si tak moc přála stát se matkou, až ji po vytouženém porodu zaskočily urputné poporodní úzkosti. Snažila se je překonat silou vůle, aby ve finále zjistila, že to nejde. Pomoc našla až v ordinaci psychiatričky, kam by dříve nevkročila. Nakonec se vyrovnala se svými úzkostmi i s pocitem vlastního selhání a rozhodla se, že bude podporovat další ženy, které potkalo něco podobného. Založila organizaci Úsměv mámy, kterou už osmým rokem vede. Zároveň stojí v čele osvětových a komunikačních aktivit, kterým se věnuje i ve spolupráci s Národním ústavem duševního zdraví. Pravidelně se účastní pracovních skupin a dalších aktivit zaměřených na rozvoj péče o duševní zdraví a snaží se aktivně přispět ke zlepšení systému péče o psychickou pohodu matek.

O Úsměvu mámy

Úsměv mámy, z.s. podporuje šťastné mateřství a ženy, kterým do života vstoupily psychické obtíže v těhotenství nebo v období po porodu. Ačkoliv se v zahraniční jedná o aktuální téma, v ČR se mu zatím stále ještě nedostává tolik pozornosti, kolik by si zasloužilo. Proto vznikl spolek Úsměv mámy, který se věnuje osvětovým aktivitám, organizuje svépomocné podpůrné skupiny a činnosti v 10 českých krajích, propojuje ženy se zkušeností a snaží se vyjednávat o lepší systémové péči. V roce 2020 jsme otevřeli vlastní centrum v Praze.

 

Partnerské organizace:

  

      

     

Identifikační údaje:

Česká asociace pro psychoterapii, z.s.

Náměstí I.P. Pavlova 1785/3

Praha 2, 120 00

IČ: 70860122        

Kontaktní údaje:

Telefon: +420 774 050 413

Email: info@czap.cz

Bankovní spojení:

Číslo účtu : 22332233 / 2010 


© Česká asociace pro psychoterapii

Powered by Wild Apricot Membership Software